見工秘訣(二) – 見工禁忌你要知!

見工秘訣二
0

有一句說話你真係要記係心道先好去見工,「做人不要太老實」
哈哈!吾好曲解我o既意思,我吾係叫你講大話,有以下例子比大家參考下:

大忌一🏻 – 好老實地同僱主講離職原因係因為上個月無數或者幾個月無數,在僱主角度係你o既能力低所以無數,能力低,我有得揀都一定吾揀你啦。

大忌二🏻 – 見工遲到,真係吾該去見工就google map 下個地址,米去到搵吾到,攪到個人又急,見工狀態一定係最差,點見得成呢!

大忌三🏻 – 千萬吾好比個HR 誘導你講左前僱主D 衰野出黎,例如:收工收得遲、OT無補水/鐘、上司點樣衰、D同事夾吾到、無得升職之類。如果係,你一定吾洗旨意見得成。如果要講離職原因,就講話想轉換工作環境、想搵多D 錢、想去大公司發展等等就夠啦!

職請熱線/ WHATSAPP:66888257
公司網址: www.joinbeauty.com.hk

#專業跟進 #24小時營業 #快啲將呢個信息share俾朋友 #見工秘訣 #見工禁忌 #佛系求職者 #做人不要太老實 #見工遲到 #講公司衰野